5 myter om babyer og viden om sutter og sutteflasker

Der er mange råd til nye forældre. Nogle af dem er virkelig nyttige og mens andre er helt forkerte. Her finder du svar på fem af de mest almindelige myter om babyer.

Myte 1

Du vil øjeblikkeligt få en stor følelse af kærlighed for din baby første gang du ser ham/hende

Du vil sandsynligvis forvente kærlighed ved første blik, men det er helt normalt, hvis du ikke føler kærlighed ved første blik. Det kan godt være en proces, at binde sig til sit barn. Det er derfor ofte noget der sker over tid. Nogle mødre oplever øjeblikkelig nærhed og kærlighed for barnet mens andre oplever det er noget der sker over tid. Hvis det tager tid, kan det sammenlignes med at møde et nyt menneske. Det tager oftest tid at lære nye mennesker at kende.

Myte 2

Babyer har ikke knæskaller

Babyer har bare ikke hårde knæskaller fordi spædbarns knæskaller er lavet af blødt brusk. Knæskallerne vil blive fastere med tiden og til sidst blive til knogler.

Myte 3

Nyfødte kan ikke se

Nyfødte har sløret syn, men de kan altså godt se alligevel. Myten kan være baseret på den underlige måde nyfødtes øjne har en tendens til at bevæge sig på. Grunden til dette er, at barnet ikke har fuld kontrol over musklerne i øjet endnu.

Myte 4

Der er "gode" og "dårlige" sutter og sutteflasker

Beklager, men der er ingen hemmelig liste af perfekte flasker du kan købe, som vil hjælpe et barn i overgangen fra bryst til flaske. Baby vælger også selv hvilken sut, sutteflaske og suttekæde der duer. Hvert enkelt barn har sine helt egne præferencer. De er unikke små væsener lige fra de bliver født.

Myte 5

Overdreven gråd betyder at noget er helt galt

Når babyer græder uafbrudt så betyder det som regel ikke, at de er syge eller har smerter. Gråd er en af de vigtigste måder babyer kommunikerer på. Det betyder normalt, at de er ubehageligt eller vil have noget noget. Det kan f.eks. være fordi baby fryser, er sulten, tørstig eller lignende.

Suttekæder og sutteflasker